Okulumuzun yürüttüğü Erasmus + Gençlik alanında stratejik ortaklık projesi "Inovasyon bir düşünce tarzıdır: Etki için iki dijital araç geliştirme" tamamlandı.
Eğitimciler, etki için dijital araçlar geliştirdiler.
İnteraktif çözüm şirketi "Vividly", Valmiera Gauja Krasta lisesi (Letonya) ve Edremit Abidin Pak Pakmaya Anadolu Lisesi (Türkiye) Macaristan'daki ortakları ile birlikte iki eğitici oyun geliştirdiler. Sosyal ve tasarım becerilerini geliştirmeyi amaçlayan dijital oyunlar, tematik olarak ders planlarına uygun olarak öğrenme sürecinde kolay kullanılacak şekilde tasarlandılar. Oyunlar, eğitimcilerin öğrencilere sosyal becerileri yenilikçi ve heyecan verici bir şekilde öğretmelerinin yanı sıra ufuk ve perspektif gibi temel sanat terimlerini anlayarak öğrencilerin mekansal düşünme becerilerini geliştirmeyi sağlayacaktır.
Oyunlar, amacı eğitimi ve teknolojiyi eğitim ortamlarında anlamlı ve amaçlı bir şekilde kullanmayı sağlamak için bir araya getirmek olan "Erasmus+: Gençlik Alanında Stratejik Ortaklık" projesi "İnovasyon bir düşünce tarzıdır: Etki için dijital araçlar yaratmak." kapsamında geliştirildi. Oyunların oluşturulmasında sivil toplum kuruluşları, eğitim uzmanları ve öğretmenler görev aldı ve Vividly şirketi geliştirme sürecini yönetti.
KOBİ'lerin Gençlik projelerinde yer almaları olağan bir durum değildir ancak, Vividly ekibi için, şirketin temel iş etkinliklerinin ötesinde sosyal destek faaliyetlerinden biri olan bu proje, doğrudan katılım yoluyla eğitim sektörünü ve öğretmenlerin teknoloji okuryazarlığını desteklemeye olanak tanıdı.
Uygulamaların geliştirme süreci sona erdi. Uygulamalar, pratik çalışma sayfaları ve sınıf ortamında nasıl kullanılacağını dair önerileri içeren uygulama senaryoları ile birlikte indirilebilir. Oyunların, özel gereksinimli çocuklarla hem bireysel hem de grup halinde ve bütünleşik bir sınıf ortamında kullanılabilecek şekilde tasarlandığını vurgulamak gerekir. Ayrıca oyunlar uzaktan eğitim sürecinde de kullanılabilir.
Oyunlar hakkında daha fazla bilgi edinmek ve öğretim kaynaklarına ulaşmak için kullanılabilecek Eğitimci kullanma kılavuzunwww.vividlyapp.com/erasmus adresinden ulaşabilirsiniz.
"Project: Social Kid" (Proje: Sosyal Çocuk) uygulaması, özellikle farklı eğitim seviyelerindeki özel gereksinimli çocuklarla çalışırken kullanılmak üzere sosyal becerileri öğrenmek ve geliştirmek için tasarlanmıştır. Uygulamada, öğrencilerin seçimlerine bağlı olarak senaryonun gelişiminin farklılaşabileceği beş senaryo yer almaktadır. Öğrenciler oyunu oynarken sosyal koşulları gözlemlemeli ve böyle bir durumda nasıl iletişim kuracaklarını verilen seçenekler arasından seçmelidir. "Proje: Sosyal Çocuk", öğrencilere sosyal becerileri öğreten öğretmenler, sosyal hizmet uzmanları ve öğrencilere akıl hocalığı yapan diğer eğitimciler için tasarlanmıştır.
Uygulamayı buradan indirebilirsiniz:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Vividly.ProjectSocialKid
"Project: Perspective" (Proje: Perspektif) uygulaması, sanat ve tasarım becerilerinin öğrenilmesine ve geliştirilmesine yardımcı olmak için geliştirilmiştir. Uygulama, sanat, resim ve mimarlık öğreten öğretmenler için uygun bir yardımcı olacaktır. Perspektif anlayışını ve çizim yeteneklerinin geliştirilmesini sağlayan, 3D görüntü anlayışının kavratılmasına yardımcı olan eğitici bir oyundur. Oyun üç bölümden oluşmaktadır: 1)Ufuk çizgisi 2)Tek noktalı perspektif 3)İki noktalı perspektif. Öğrenciler hem bireysel hem de grup halinde çalışabilir. Ayrıca uygulama müfredata entegre edilecek şekilde geliştirilmiştir.
Uygulamayı buradan indirebilirsiniz:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Vividly.ProjectPerspective
Proje sonuçları, Letonya'nın Valmiera kentinde düzenlenen ve 50'den fazla eğitimciyi ilham verici sunumlar ve atölye çalışmaları için bir araya getiren "Öğretmenlerden Öğretmenlere" forumunda sunuldu. Foruma ait videoları Vividly Youtube kalanında bulabilirsiniz:https://youtube.com/playlist?list=PLqauP7gdYZ5PtFqa-P7opseUguQzAW_vI
Ayrıca her bir ortak kurum düzenledikleri web seminerleri ile proje sonuçlarını diğer öğretmenlere tanıttılar.
Proje hakkında:
"İnovasyon bir düşünce tarzıdır. Etki için dijital araçlar yaratmak" projesi. Avrupa Komisyonu'nun Letonya Devlet Eğitimi Geliştirme Ajansı tarafından yürütülen "Erasmus+: Youth in Action" desteğiyle finanse edilmiştir. Bu yayın sadece yazarın görüşlerini yansıtmaktadır ve Komisyon burada yer alan bilgilerin olası herhangi bir kullanımından sorumlu tutulamaz.
Okullarda sosyal becerileri ve tasarım becerilerini öğretmek için "Öğretmenler için Öğretmenler tarafından geliştirilen" öğrenme uygulamaları.
"Öğretmenlerden öğretmenlere" forumunda, Valmiera Gauja Krasta Lisesi, interaktif çözümler şirketi "Vividly" ile birlikte ve Türkiye Edremit'ten Abidin Pak- Pakmaya Anadolu Lisesinin katılımıyla öğrenciler için geliştirdikleri iki eğitici oyunu sundu. Geliştirilen iki uygulama eğitimcilerin öğrencilere sosyal becerilerin yanı sıra tasarım odaklı düşünmeyi yenilikçi ve heyecan verici bir şekilde öğretmelerine olanak tanımaktadır.
Haziran ayında Letonya'nın Valmiera kentinde öğretmenler için, eğitim ve teknoloji uzmanlarının dijital ortamda öğrenme konusundaki deneyim ve bilgilerini paylaştığı bir konferansla başlayan bir Forum düzenlendi. Öğretmenler, son birkaç yılın zor geçtiğini, birçok yeni şey öğrenmek ve eğitim sürecinde beklenmedik durumlara tepki vermek zorunda kaldıklarını itiraf ettiler. Bu, yeni öğrenme biçimlerine, uzaktan iletişime ve bireysel çalışmaya uyum sağlamak zorunda kalan öğrenciler için de bir o kadar zor bir dönem oldu.
Eğitimciler, dijital teknolojinin bu durumlarda nasıl yardımcı olabileceğine dair birkaç hikayeden bahsettiler. Örneğin, "Dijital öğretmenler" adlı Youtube kanalının yaratıcısı Anda Rektiņa, çok fazla dijital deneyimi olmayan herhangi bir öğretmenin nasıl keşfedebileceği, araştırabileceği, harekete geçebileceği ve nihayetinde dijital araçlar konusunda tutkulu hale gelebileceği konusunda, Letonya eğitiminde belki küçük ama gerçek değişiklikleri içeren deneyimlerini paylaştı. Learn IT'den Linda Sinka, programlamayı öğreterek öğrencileri toplum için önemli sorunların çözümüne dahil etme deneyimini ayrıntılı bir şekilde sunarken, Aija Tūna "Letonya Okul Çantası" tarafından sunulan en son interaktif ve teknolojik çözümleri anlattı. "Lielvārds" şirketinden Kristaps Auzāns, daha iyi eğitime giden yolda yardımcı olan ve ayrıca öğretmenlerin zaten ağır olan iş yükünü hafifleten veriler hakkında konuştu. Son olarak, öğretmenlerin dijital zorluklara yönelik deneyimleri ve tutumları Vidzeme Üniversitesi'nden doçent Agnese Dāvidsone tarafından özetlendi.
Konferans katılımcılarının tüm sunumlarını Vividly YouTube kanalından buradan takip edebilirsiniz.
Öte yandan, Forum'un ikinci bölümünde hem Vidzeme bölgesinden hem de Letonya'nın diğer yerlerinden eğitimciler, şu anda herkesin kullanımına açık olan ve öğrencilerle çalışırken faydalı bir yardımcı olabilecek yeni dijital araçları uygulamalı olarak öğrendiler.
Geliştirilen uygulamalarımız:
"Proje: Sosyal Çocuk" uygulaması, özellikle farklı eğitim seviyelerindeki özel gereksinimli çocuklarla çalışırken de kullanılmak üzere sosyal becerileri öğrenmek ve geliştirmek için tasarlanmıştır. Uygulamada, öğrencilerin seçimlere bağlı olarak senaryonun gelişiminin değişebileceği beş farklı senaryo yer almaktadır. Öğrenciler oyunu oynarken sosyal koşulları gözlemlemeli ve böyle bir durumda nasıl iletişim kuracaklarını verilen seçenekler arasından birine karar vererek göstermelidir. "Proje: Sosyal Çocuk", öğrencilere sosyal becerileri öğreten öğretmenler, sosyal hizmet uzmanları ve öğrencilere akıl hocalığı yapan diğer eğitimciler için tasarlanmıştır.
"Proje: Perspektif" uygulaması, sanat ve tasarım becerilerinin öğrenilmesine ve geliştirilmesine yardımcı olmak için geliştirilmiştir. Uygulama, sanat, resim ve mimarlık öğreten öğretmenler için uygun bir yardımcı olacaktır. Perspektif anlayışını ve çizim yeteneklerinin geliştirilmesini sağlayan, 3D görüntü anlayışının kavratılmasına yardımcı olan eğitici bir oyundur. Oyun üç bölümden oluşmaktadır: 1) Ufuk Çizgisi 2)Tek noktalı perspektif 3) İki noktalı perspektif. Öğrenciler hem bireysel hem de grup halinde çalışabilir. Ayrıca uygulamayı müfredata entegre etmek mümkündür.
Geliştiriciler, ayrıca çevrimiçi "Eğitimciler Kılavuzu"nda özetlenen dijital araçları anlamak ve kullanmak için gerekli yönergeleri hazırladılar. Öğretmenin dijital araçları derslere ve müfredata entegre etmesine yardımcı olacak her aracı; dijital araçların, çalışma sayfalarının ve alıştırmaların nasıl indirileceğine ilişkin bilgileri Vividly'nin www.vividlyapp.com/erasmus adresindeki web sitesinde bulabilirsiniz.
Proje hakkında:
"İnovasyon bir düşünce tarzıdır. Etki için dijital araçlar yaratmak" projesi. Avrupa Komisyonu'nun Letonya Devlet Eğitimi Geliştirme Ajansı tarafından yürütülen "Erasmus+: Youth in Action" desteğiyle finanse edilmiştir. Bu yayın sadece yazarın görüşlerini yansıtmaktadır ve Komisyon burada yer alan bilgilerin olası herhangi bir kullanımından sorumlu tutulamaz.