BALIKESİR / EDREMİT - Abidin Pak-Pakmaya Anadolu Lisesi

Tem

15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyoruz. 15 Temmuz Destanını asla unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun.

Haz

Balikesir İl Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu BİR ADIM BİN UMUT projesi kapsamında gerçekleştirdiği yarışmada öğrencimiz Zelihan İRFAN resim dalında il 3.'sü olmuştur. İlçe Emniyet Müdürümüz Burak LEHİMER öğrencimizi makamında kabul ederek ödüllendirdi. İlçe Emniyet Müdürümüze teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz Abidin Pak Pakmaya Anadolu Lisesi'nin yürüttüğü Erasmus KA210 Projesi "Climate Action Superhero" kapsamında öğretmenlerimiz Eda FİTOZ ve Sezen Ozan GÜRKAN ve öğrencilerimiz Ceren ERDOĞAN, Alp Tuğra GÜREL ve Beyza İŞLER Polonya'nın Inowroclaw şehrinde düzenlenen proje etkinliğine katıldılar. Bir hafta süren etkinlikte  öğrencilerimiz iklim değişikliğini önlemede okul bahçelerinin önemini vurgulayan çalışmalar yürüttüler.

Nis

Erasmus@Pakmaya - Öğrencilerimiz Estonya’da (Mart, 2023)

Okulumuzun ortağı olduğu AB Erasmus+ KA202 “CLIL Eğitimi” (İçerik Temelli Yabancı Dil Eğitimi) kapsamında 19 Eylül-26 Mart, 2023 tarihleri arasında Estonya’nın Valgama Lisesi’nde 5. Öğrenci Eğitimi toplantısı düzenlendi. Okulumuzun öğrencilerinden Çağlar Tilki, Ekin Ceren Koca, Taha Kaan Çankaya ve Kaan Deniz proje koordinatörü öğretmenimizin eşliğinde 5 gün süren bu uluslararası eğitime katıldılar. Eğitimde Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Slovenya, İtalya, İspanya, Estonya ve Norveç’ten 7 okuldan, 24 öğrenci ve 10 öğretmen yer aldı. Öğrencilerimiz eğitim sırasında uluslararası öğrenci guruplarıyla İngilizce kullanarak farklı derslerde konu anlatımları ve içerikleri hazırlayarak sunumlar yaptılar. Valga şehir müzesi ve Tartu şehrinde Estonya Ulusal Müzesini ve Letonya’nın başkenti Riga’yı ziyaret ederek Baltık ülkeleri ve kültürleriyle ilgili deneyim ve bilgi edindiler.

CLIL projesi kapsamında okulumuz 28 Nisan, 2023 Cuma günü Çanakkale Üniversitesi’ne 52 öğrencimiz ile bir proje ziyareti düzenlemeyi planlamaktadır. Projemizin son etkinliği 22-25 Mayıs, 2023 tarihinde okulumuzun ev sahipliğinde Edremit’te düzenlenecektir.

Haz